Adrian Stefan Iurascu

PRIM-VICEPRESEDINTE FORTA CIVICA

M-am nascut in Bucuresti, sunt casatorit, am doi copii si sunt de profesie inginer mecanic.

Pana in 1990 am lucrat intr-o mare intreprindere bucuresteana de constructii industriale, care avea santiere in cca. 10 judete din jurul Bucurestiului.

In timpul evenimentelor din Decembrie 1989 am realizat ca Romania aluneca inapoi in mainile celor care au distrus-o timp de 45 de ani si de aceea am hotarat sa ma implic direct pentru oprirea fostilor activisti de partid si a securistilor care au venit la conducerea „noii” Romanii

In 27 Decembrie 1989 am hotarat impreuna cu alte doua persoane, sa editam saptamanalul anticomunist „BARICADA”, al carui prim numar a aparut in 06 ianuarie 1990. A fost practic prima publicatie particulara din Romania, aparuta dupa decembrie 89.

Din aprilie 1991 si pana in mai 1995 am fost proprietarul si directorul saptamanalului anticommunist „ROMANIA”

In anul 1998 am fondat la Iasi cotidianul ZIUA DE IASI

Activitatea politica am inceput-o in toamna anului 1996 cand am participat efectiv la Campania electorala din Moldova a CONVENTIEI DEMOCRATICE ROMANE ( CDR ). Din ianuarie 1997 am facut parte din Consiliul de Conducere al CDR, din partea societatii civile.

In perioada 2002- 2010 am fost presedintele Sindicatului proprietarilor de terenuri agricole din Romania „PROPACT”. Din aceasta pozitie am militat permanent pentru restituirea proprietatilor confiscate in timpul regimului comunist.

In vara anului 2004 am fondat organizatia neguvernamentala „FORUMUL CIVIC ROMANESC”, organizatie ce a sprijinit efectiv pe baza unui protocol „Alianta DA”, pentru castigarea alegerilor din noiembrie 2004. Aceasta organizatie al carei presedinte sunt, a militat prin toate actiunile sale, pentru instaurarea unei reale democratii in Romania.

Din luna ianuarie 2008 am pus bazele partidului FORTA CIVICA, partid de centru dreapta, partid ce s-a declarat inca de la inceput, in opozitie cu actuala clasa politica care a condus Romania din 1990 si pana in prezent.

In anul 2009, FORTA CIVICA a fost singurul partid, in afara celor aparute in 1990, care a participat la Alegerile Europarlamentare. In luna iunie 2012 am participat la alegerile locale unde am reusit sa castigam mai multe mandate de consilieri locali.

Timp de mai bine de 4 ani, pana la Conventia Nationala a FORTEI CIVICE din septembrie 2012, am militat impreuna cu colegii din partid, pentru schimbarea actualei clase politice care si-a batut joc de Romania si de romani din 1990 si pana in prezent.