Alocutiunea sustinuta la Conventia Nationala Extraordinara a Partidului FORTA CIVICA – 26.07.2014.

Adrian Stefan Iurascu - Forta Civica

Adrian Stefan Iurascu – Forta Civica

Doamnelor si domnilor ,dragi colegi
In urma cu sase ani , se lansa oficial la Bucuresti, partidul FORTA CIVICA.
Era o forma de revolta a fondatorilor partidului , majoritatea lor provenind din societatea civila , fata de situatia in care a fost adusa Romania , de o clasa politica corupta , a care-i singura preocupare , era propria inavutire. Principalii artizani ai dezastrului economic in care a fost adusa tara , au fost si sunt, membrii fostei securităţi si a eşalonului 2 P.C.R .
Inca de la inceput , ne-am propus sa promovam altfel de politicieni , oameni care prin cariera lor ,prin comportamentul in cadrul comunitatii din care provin , sa fie o garantie ,ca putem arata ca nu toti politicieni fura, ca Romania poate sa fie condusa de oameni care isi iubesc cu adevarat tara si care nu in ultimul rand sunt competenti.
Pentru reusita proiectului pe care ni l-am propus ,am inteles sa fac un pas inapoi , pentru a da o mai mare vizibilitate,notorietate partidului prin venirea d-lui Mihai Razvan Ungureanu si a mai multor noi colegi, cu experienta si expertiza de care aveam atata nevoie. Dupa cum bine stiti in luna septembrie 2012 Conventia Nationala Extraordinara a FORTEI CIVICE , l-a ales in functia de presedinte al partidului pe dl. Mihai Razvan Ungureanu.
Au urmat aproape doi ani, in care noua echipa a incercat sa aduca Forta CIVICA in atentia alegatorilor, astfel incat , sa putem aplica reformele economice, politice si nu in ultimul rand morale , atat de necesare Romaniei.
Din pacate eforturile facute de unii din colegii nostrii sau dovedit insuficiente pentru a implini sperantele avute.
Sigur ca am facut si greseli, pe care trebuie sa ni le asumam. Eu personal am gresit , ca nu am facut suficiente demersuri pentru ca partidul sa aiba si sa propuna opiniei publice un program politic coerent.

Lipsa acestuia , sa reflectat cu siguranta negativ in perceptia publica ,partidul neputand fi indentificat aproape cu nicio initiativa politica ,economica, sociala sau morala.
Sigur ca am militat pentru unitatea dreptei ,dar pentru un partid politic este cu siguranta mult prea putin. De asemenea mai cred ca nu am avut intodeauna reactiile necesare la desele derapaje facute de guvernarea Ponta.
Rezultatul inregistrat la alegerile europarlamentare, a fost un adevarat dus rece pentru majoritatea dintre noi, fapt ce a contribuit din plin la luarea unei decizii radicale ,in fata careia suntem astazi.

Este un moment de rascruce, la capatul unui drum si la inceputul unuia nou.
Majoritatea colegilor din BPN, au votat pentru un nou proiect si anume pentru participarea FORTEI CIVICE ,inca de la inceput , la unificarea fortelor de dreapta.
Sigur ca nu am uitat participarea Partidului National Liberal alaturi de PSD la defuncta de acum alianta USL.
Din acest motiv am simtit nevoia sa cer in cadrul negocierilor cu Partidul Democrat Liberal , ca statutul marelui partid de dreapta ce se naste astazi, sa prevada in mod explicit ,ca nu vom colabora cu PSD. Raspunsul reprezentantilor PDL, a fost pozitiv, in sensul ca vor milita alaturi de noi ,ca acest lucru sa se implineasca. Sigur ca fuziunea pe care cred ca o sa o aprobam , nu trebuie sa ne faca sa abdicam de la principiile , idealurile pentru care am fondat si ati aderat la FORTA CIVICA.

Din interiorul noii constructii trebuie sa reusim sa schimbam actuala clasa politica ,sa facem ca cei mai valorosi ,cinstiti si competenti romani , sa conduca in viitor destinele Romaniei . Doar asa vom putea opri exodul tinerilor ,valorilor incontestabile pe care le are aceasta tara. Prin actiunile noastre viitoare , trebuie sa militam alaturi de viitorii nostri colegi, ca Romania sa fie in sfarsit ,asa cum o dorim pentru noi ,copii si nepotii nostrii.
Ca fondator al partidului trebuie sa recunosc ca traiesc un sentiment de regret ca nu am reusit sa realizez ce mi-am propus in momentul in care am hotarat sa initiez acest proiect .
Tin sa va spun, ca in situatia nedorita ,in care viitorii colegi, vor derapa de la principiile si valorile in care cred cu tarie ,nu voi ezita ,sa propun celor care impartasesc aceleasi valori ,sa reinitiem un nou proiect politic.

In incheiere ,vreau sa va multumesc dumneavostra si prin dumneavoastra colegilor nostrii din tara ,pentru efortul pe care ati si au inteles sa-l faca, in toata aceasta perioada ,pentru ca FORTA CIVICA ,sa ajunga partidul pe care cu totii ni l-am dorit . Vreau sa-i asigurati pe aceasta cale , pe toti colegii nostri , ca munca lor este recunoscuta si va fi respectata si de viitorii nostrii colegi.
Am convingerea ca acest lucru se va intampla ca urmare a negocierile purtate si incheiate cu reprezentantii PDL .
Sper ca hotararea noastra de azi ,sa aduca tuturor, in viitorul apropiat, satisfactia ,ca au fost parte , la un moment de rascruce in istoria noastra postdecembrista .
Asa sa ne ajute Dumnezeu !

Comments are closed.