Comunicat presa 28.05.2013

Mihai Razvan Ungureanu

MRU: „Partidul FORŢA CIVICĂ a depus ieri, ȋn atenţia Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, amendamentele pe care le consideră esenţiale pentru ca legea fundamentală să consolideze statutul de ţară democratică al Romȃniei, să echilibreze – la modul optim – puterile ȋn stat şi să asigure respectarea voinţei poporului suveran.”

Ȋntr-o conferinţă de presă susţinută astăzi la sediul partidului, preşedintele FORŢEI CIVICE (FC), Mihai-Răzvan Ungureanu a trecut ȋn revistă amendamentele la Constituţie pe care partidul
la conducerea căruia se află le propune.  „Am aşteptat pȃnă acum pentru a prezenta amendamentele noastre, ȋn dorinţa de a vedea care sunt amendamentele propuse de celelalte forţe politice, precum şi de societatea civilă.  Veţi vedea că insistăm ȋn mod special pe chestiunea referendumului şi a respectării, fără excepţie şi fără putinţă de ocol, a rezultatelor acestuia.  Referendumul este cea mai puternică formă de expresie a voinţei poporului şi trebuie tratată ca atare, de către oricine s-ar afla la putere şi ȋn orice circumstanţe.” a spus liderul FC.

„Vă punem la dispoziţie documentul complet, care conţine toate aceste amendamente şi veţi putea constata că ne-am aplecat ȋn mod special asupra unor chestiuni legate de modul de compunere şi de funcţionare a Curţii Constituţionale, de instituţia Avocatului Poporului, precum şi de regimul de emitere şi validare a ordonanţelor de urgenţă.” a mai precizat Mihai-Răzvan Ungureanu.

Preşedintele FC a amintit şi propunerile privind votul prin corespondenţă pentru cetăţenii romȃni cu domiciliul ȋn străinătate,  modul de organizare administrativ-teritorială a Romȃniei – cu efecte asupra procesului de regionalizare şi limitarea numărului de mandate pentru parlamentari la două mandate consecutive.  „Prin această propunere, urmărim ȋnnoirea clasei politice şi un mod mai eficient de analiză a eficienţei ȋn activitatea parlamentarilor.  Ȋnsă  amendamentul nostru atrage şi o limitare a posibilităţilor de apariţie a unor reţele de influenţă ȋntre parlamentari sau ȋntre parlamentari şi alte instituţii ale statului.  Dorim un Parlament curat, eficient şi dedicat interesului cetăţenilor – vom continua cu propuneri care vizează Legea electorală, precum şi un Cod Etic al parlamentarilor.” a mai adaugat senatorul Mihai-Răzvan Ungureanu.

BIROUL DE PRESĂ

Comments are closed.