Conferință de presă susținută la sediul partidului de către Adrian Iurașcu

BUCUREȘTI, 22 MAI

„Guvernul socialist s-a plictisit de CNSAS deoarece de-a lungul timpului mulți dintre ai lor au avut de suferit de pe urma acestei instituții. Propunerea legislativă de modificare a Legii CNSAS nu face decât să arunce în derizoriu atribuțiile acestei instituții. Solicităm retragerea unui proiect de lege care prin substanța sa afectează fără echivoc atât imaginea României cât și stabilitatea CNSAS.”

conferinta de presa sustinuta la sediul partidului de catre Adrian Iurascu

conferinta de presa sustinuta la sediul partidului de catre
Adrian Iurascu

Într-o conferință de presă susținută la sediul partidului de către Adrian Iurașcu – prim-vicepreședinte și Teodor Mărieș – vicepreședinte a fost prezentată poziția FORȚEI CIVICE cu privire la modificările aduse Legii CNSAS.

Interesul celor 14 inițiatori – deputați și senatori PSD si PPDD – devoalat într-o inițiativă legislativă care vizează modificarea Legii CNSAS, urmărește în fapt reducerea CNSAS la o simplă structură fără substanță. „Propunerea de modificare a articolului 2, litera b, a OUG 24/2008 este după cum urmează: să nu fie considerați colaboratori ai securității cei care au oferit note informative despre diverse persoane, dacă pârâții nu au suferit de pe urma acelor note. Însă, consecințele notelor respective sunt foarte greu de cuantificat în ziua de astăzi, mulți dintre „pârâți” nu mai sunt printre noi pentru a putea fi interogați” a afirmat Adrian Iurașcu, prim-vicepreședinte FORȚA CIVICĂ.

 

„Această inițiativă nu face decât să acutizeze percepția faptului că pepiniera securisto-comunistă mocnește încă în interiorul PSD. Probabil distinșii domni parlamentari simt că în perioada următoare CNSAS va mai da anumite verdicte de colaborare și se grăbesc să pună lacătul aceastei instituții. Dacă această propunere legislativă este adoptată, activitatea CNSAS va fi suspendată. Problema majoră a PSD este reprezentată de colaboratorii și colaboratorii colaboratorilor lor din PCR. Au fost peste 2.000.000 de colaboratori ai PCR. Unde sunt arhivele cu acești oameni? De ce nu sunt publice? De câte ori acest partid vine la putere iși dă seama că legile nu sunt bune, legea lustrației nu este bună, legea CNSAS nu e bună. Profit de această ocazie și le cer domnilor Ponta si Antonescu să retragă acest proiect de lege care nu face bine României nici pe plan intern, nici pe plan extern și nu face onoare partidelor pe care domniile sale le conduc” a conchis Teodor Mărieș, vicepreședinte FORȚA CIVICĂ.

BIROUL DE PRESĂ

Comments are closed.