Mihai Răzvan Ungureanu este candidatul dreptei la prezidenţiale!

MRU-la-Calarasi_mic-300x225

MRU-la-Calarasi_mic-300×225

Mihai Răzvan Ungureanu, fostul premier al României, a sosit joi, 20 noiembrie, la Călăraşi pentru a se întâlni cu oamenii de afaceri dar şi pentru a susţine o conferinţă de presă privind activitatea formaţiunii pe care o conduce (Forţa Civică). Ungureanu a vorbit şi despre posibilitatea unei candidaturi la preşedinţia României, nominalizarea lui Traian Băsescu la funcţia de premier dar şi despre motivele care au dus la demiterea Guvernului său.

Ungureanu cataloghează ca simple speculaţii declaraţiile privind nominalizarea lui Băsescu la funcţia de premier

Deşi se vorbeşte despre fuziunea dintre Mişcarea Populară şi Forţa Civică, conducerile celor două formaţiuni nu s-au pus încă de acord asupra obiectivelor pe care le vor avea în plan politic. Dacă, în urmă cu aproximativ o săptămână, la Călăraşi, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, susţinut de preşedintele PMP, Eugen Tomac, spunea că unul dintre obiectivele Mişcării Populare este ca Traian Băsescu să devină premier, Unngureanu cataloghează acest lucru ca o simplă speculaţie, spunând că declaraţiile au fost făcute de o persoană care nu este membru al Mişcării Populare, în speţă Sebastian Lăzăroiu.

„Eu nu cunosc un asemenea obiectiv al Mişcării Populare. Cu tot respectul, confundaţi planurile. Nu am cum să comentez o speculaţie sau poate o expresie personală. Din partea cui? Din partea cuiva care nu este un membru al partidului despre care discutăm? Avem discuţii cu Mişcarea Populară. Partidul Mişcarea Populară încă nu există ca partid, dar avem discuţii exploratorii asupra acestui subiect, există o posibilitate serioasă de fuziune, lucru discutat şi în forumurile nostre de conducere dar, o fuziune se compune pe baza unor rezultate de negocieri şi noi nu am intrat în aceste negocieri. Sigur că este ideal să poţi face din două partide de talie mică un partid de talie mijlocie, dar nu am ajuns în faza negocierilor. Deocamdată avem un acord politic în care discutăm de existenţa unui calendar de fuziune.” Deşi a evitat să răspundă concret dacă ar susţine varianta Băsescu-premier, Ungureanu a admis totuşi că Băsescu poate fi elegibil pentru acest post. „Eu îmi doresc orice premier care poate să aibă o majoritate puternică, care să fie de centru dreapta şi care să fie capabil să continue reformele structurale. Traian Băsescu este eligibil pentru condiţiile astea dar nu este singur. Despre politică vorbesc cu oamenii politici, pentru a ajunge să crezi că poţi specula la ce se va putea întâmpla în momentul schimbării majorităţii în Parlament. Pentru a avea un prim-ministru nou trebuie să faci nenumărate calcule anterioare ca să poţi ajunge acolo. Nu suntem încă în faza aceasta.”

MRU se vrea candidatul dreptei la prezidenţiale

„Decizia mea personală este aceea de a candida. Acest lucru se poate întâmpla în următoarele condiţii: să fiu validat de partidul meu şi suntem pe acest parcurs de validare, mai trebuie să existe şi un Consiliu Naţional al partidului pentru acest lucru, un congres, trebuie să existe o susţinere din partea tuturor forţelor de centru dreapta şi trebuie să existe suficient de multă susţinere din partea cetăţenilor României indiferent de opţiunea politică, în aşa fel încât candidatura să aibe sens. Ca şi candidat unic şansele sunt destul de mari.”, a afirmat, la Călăraşi, Mihai Răzvan Ungureanu.

„E greu să fii neamţ în România!”

MRU a povestit şi despre perioada, scurtă de altfel, în care a fost premierul României şi despre momentul debarcării Guvernului pe care l-a condus, spunând că acest lucru s-a produs pentru că a deranjat, prin modul său de lucru, întreaga clasă politică din România, fără excepţie. Grupurile de interese au fost iritate de corectitudinea Guvernului său, fapt pentru care a existat o înţelegere tacită pentru trecerea moţiunii. „Este greu să fii neamţ în România!”, a spus MRU, citându-l pe regele Carol I atunci când a ajuns în România. „Am vrut să impun un stil de lucru nemţesc, riguros, dar am deranjat.”, a mai spus Ungureanu. MRU şi-a propus să schimbe modul de a se face politică în România. „Vreau să fac o politică altfel pentru că, dacă o să o ţinem la fel ca şi până acum, întotdeauna va exista stăpân şi sclav. Trebuie o schimbare structurală de fond a României, dar ştiu că se poate face acest lucru. Vă garantez că în momentul în care voi ajunge la putere, voi vorbi şi voi forţa pentru această reformă structurală. Când îmi veţi da ocazia să fiu la putere veţi vedea diferenţa. Nu am cum să fiu de acord cu partidele care, odată ajunse la putere, se comportă identic cu partidul pe care l-au înlocuit. 2014 trebuie să fie un an de victorie al dreptei.”

Comments are closed.