SCRISOARE DESCHISĂ A VICEPREȘEDINTELUI PNL ADRIAN IURAȘCU

Antet-PNL

Domnului Gabriel Oprea,

Vicepriministru al Guvernului României – preşedinte UNPR

Urmare a trimiterii în judecată a prim-ministrului Victor Viorel Ponta, vă cer domnule Gabriel Oprea, în numele interesului naţional pe care îl invocaţi cu tărie şi în slujba căruia vă aflaţi, să va retrageţi cu toţi membrii UNPR din guvernul actual, ce are în frunte un inculpat penal.

România se află în acest moment într-o situaţie unică în cadrul Uniunii Europene, având în fruntea guvernului un personaj acuzat de corupţie.

Este evident pentru toată lumea că întreaga Europă, aşteaptă ca România, să dea un semnal clar, în sensul că suntem un stat care respectă principiile asumate o dată cu aderarea noastră la UE.

Dacă Victor Ponta va fi menţinut în fruntea guvernului României prin sprijinul dumneavoastră nemijlocit, România va avea de pierdut pe termen mediu şi lung, întreaga comunitate internaţională va refuza, cu siguranţă, orice dialog cu un guvern condus de un premier aflat întrun proces penal cu grave acuzaţii de corupţie.

Sper că acest demers să aibă efectul aşteptat de opinia publică naţională şi internaţională.

Cu stimă ,

Vicepreședinte PNL